Hårt kreativt arbete - Sevrin Gjerde har skapat en liten färgstark värld i Trondheim

Färgerna är redan i hög grad närvarande tack vare de otaliga trähusen i den norska staden. Här är det materialet som gör den stora skillnaden, då det gör att husen verkar overkliga. Aluminiumfasaden är slående. Reflektionen ändrar stämningen - allt beroende på säsong och tid på dagen. ”Husen ser annorlunda ut under varje säsong. Särskilt när ljuset är rödaktigt”, säger Gjerde. Materialet valdes avsiktligt till Prefa. Målet var ett monokromt utseende - för fasaden och taket som ett stycke.  

 

Gjerdes strävan är att skapa utrymmen där han själv skulle vilja bo. Vid utformning och utveckling hjälper hans storartade fantasi honom. ”Jag har en talang för att föreställa mig utrymmen”, säger Gjerde. ”Allt handlar om rymd och form. Jag njuter av det, att frambringa utrymme och form, att skapa”, betonar han. 

Falzonal Fassade in Neukupfer an einem der Einfamilienhäuser in Trondheim, entworfen von Architekt Sevrin Gjerde, verlegt von Dag-Arne Gundersen

Det första stora Prefa-projektet i Norge

Dag-Arne Gundersen och hans 15 anställda i plåtslagerifirman Mesterblikk var ansvariga för genomförandet. De färdigställde taket och fasaden för alla de 23 husen under hårda förhållanden under ett år, vilket skapade ett färgstarkt landmärke för Trondheim. Projektet i Josefinesvingen var på ett sätt ett banbrytande arbete, då det var det första stora projektet med Prefa i Norge. 

Verarbeiter der Einfamilienhäuser in Trondheim, Dag-Arne Gundersen von Mesterblikk AS in Norwegen.

Produkter

Falzonal i nykoppar, duvblå, grågrön, savannbeige och standardgrå aluminium

 

Om PREFA. PREFA Aluminiumprodukte GmbH har mer än 70 framgångsrika år bakom sig över hela Europa inom utveckling, tillverkning och marknadsföring av tak- och fasadsystem i aluminium. PREFA-koncernen sysselsätter sammanlagt omkring 500 personer. Produktionen av över 5000 högkvalitativa produkter sker uteslutande i Österrike och Tyskland. PREFA ingår i den industriella Dr. Cornelius företagskoncernen, som sysselsätter över 8 000 personer vid mer än 40 produktionsanläggningar världen över.